26/07/2011

WESTAPELLE (20-07-2011)

 

Tim Pleijte wint in Westkapelle dicht bij huis


donderdag 21 juli 2011 - Auteur/Bron: Sjaak Sinke (PZC)

WESTKAPELLE - Vorige week woensdag moesten Tim Pleijte en Michel Schrier ruim 200 kilometer rijden naar Voorthuizen om daar een snelle tien kilometer te lopen wat ondanks de slechte omstandigheden prima lukte. In Westkapelle, de derde wedstrijd in het PZC stratenloopcircuit, kon Pleijte op een paar kilometer van zijn huis in Zoutelande aan de start staan en dat hebben zijn concurrenten geweten.

Het was woensdagavond behoorlijk druk met atleten in de straten van Westkapelle. foto Lex de Meester ©

Vanaf het startsignaal nam Pleijte de leiding om die uit te bouwen tot ruim een minuut op de winnaar van de stratenloop in Domburg, Erwin Harmes. Pleijte draafde vrolijk door waarbij Harmes na twee ronden gezelschap kreeg van de Belg Filip Detiege. Voor het ruimschoots opgekomen publiek finishte Pleijte in 27 minuten en één seconde. Dit zou omgerekend een tien kilometertijd van iets boven de 31 minuten betekenen.

Op de vraag waarom Pleijte zijn concurrenten op zo'n grote achterstand zette was zijn antwoord: ,,Wanneer ik aan de start sta, wil ik zo snel mogelijk gaan, al was het maar als training.''

Erwin Harmes pakte de tweede plaats op ruim een minuut achterstand en staat nu aan de leiding van het PZC-stratenloopcircuit, ook al omdat Pleijte één wedstrijd gemist heeft en dat pas in de laatste wedstrijd op de Vlissingse Boulevard kan rechtzetten. Filip Detiege hield op de derde plaats de Belgische eer hoog voor Floris Willeboordse die Jesper Francke, tweede in het circuit, achter zich hield. Wim van Sparrentak, afgelopen zaterdag tweede in Colijnsplaat, blijft met zijn tweede plaats H35 aan de leiding bij deze masters voor Miquel van Tongeren.

Anjolie Engels (Dynamica) liep weer lekker mee met een groepje mannen waarbij ze in de eindsprint Lous Wondergem (Dynamica) achter zich hield. In Zoutelande en Domburg werd ze 17e overall, in Westkapelle finishte ze zelfs op de 15e plaats.

Annet van der Linde (AV'56) hield op de eerste plaats D35 de winnares van Colijnsplaat, Evelien Sparrentak, achter zich.

Les commentaires sont fermés.